Izdvajamo

U okviru 9.kola Regionalne lige Zapad derbi utakmica odigrana je izmedju fudbalera Bratstva Kozarac i ekipe iz Čelinca koji djele 2 i 3 mjesto na tabeli.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i već u ranoj fazi došli do prvog gola a ubrzo su povečali vodstvo na 0:2, ipak mlada ekipa Bratstva uspijevaju da konsiliduju svoje redove i preuzmu igru te pred kraj prvog poluvremena postizu gol iz kaznenog udarca sa 11 metara za Bratstvo.

Siguran u realizaciji najstrožije kazne, bio je nas kapiten Brkić i tako smo smanjili vodstvo gostiju na 1:2. Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku utakmice, FK Bratstvo nastavlja sa napadima i opsadom protivničkog gola, te uspjeva pred sam kraj drugog poluvremena da izjednači rezultat na 2:2, iako su nasi fudbaleri imali par izglednih prilika za gol koje nisu iskoristili.
Konačan rezultat, FK Bratstvo-FK Čelinac 2:2
Vrijeme danas idealno za igru, teren odlican a gledalaca oko 150

Admir Đonlagić


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Malena Maida Bašić, djevojčica od jedanaest godina, sjedila je na skemliji koju joj je od drveta napravio otac Ibrahim. Skrivali su se osam mjeseci u šumi Kozare. Tog hladnog zimskog jutra, 12.februara 1993.godine, ispred šatora od cerade i najlona, jela je grah sa udrobljenim bajatim kruhom. Zavladala je potpuna tišina. Vojnici su ih opkolili i prišli na dvadesetak metara. Kada je zapucalo prvi je pao njen otac. Osjetila je oštar bol u stomaku i strovalila se na leđa. Pokušala je da dozove majku Mirsadu ali glas je ostao u grlu. Gledala je kako meci kidaju komadiće odjeće sa majčinih grudi dok istrčava iz šatora. Maidini prstići stezali su kašiku. Tanjir se nije prevrnuo. Pokušala je udahnuti ali bolni grč iz stomaka nije dao. Vid joj se mutio i mogla je prigušeno čuti jedino još vrisak brata Mirsada koji pokušava pobjeći. Dječijim grudima prostrujao je zadnji drhtaj.

Piše: Edin Ramulić

* Opis zadnjih trenutaka života djece u tekstu baziran je na autentičnim forenzičkim, sudskim i informacijama dobijenim od očevidaca.