Izdvajamo

26.kolo Regionalne loge Zapad ekipa FK Bratstvo je ugostila ekipu FK BSK B.Luka. Utakmica je počela na vrijeme u 16.30 sati vrijeme sunčano i idealno gledalaca oko 100.
Iako je naše Bratstvo već odavno osiguralo svoj status i opstanak u ovom rangu takmičenja, naši momci su željni dokazivanja i pobjeda i to su pokazali već na samom početku utakmice kada smo veoma rano poveli sa 1:0 golom Sarahtlića. Iako je trener Kararić i u ovom susretu dao početna mjesta našim mladim igračima, opsada gostujućeg golmana se nastavila tako da je ubrzo gol postigao Vujković -Kuja 2:0, a zatim i Brkić-Čups 3:0. Gosti su iz jedne polušanse nakon greške našeg obrambenog igrača postigli gol, tako da se na poluvrjeme otišlo rezultatom 3:1.

U drugom polovremu također trener Kararić je napravio 2 izmjene, u igru je ubacio Mujkanovica-Ricija koji je postigao euro gol sa nekih 20.metara, a na naš je gol poslao mladog Bahonjića. Za naš tim u drugom poluvremenu ponovno je bio strelac Brkic-Čups. Gosti su također nakon ubacivanja naših mladi igrača postigli još 2 gola tako da je krajnji rezultat bio 5:3.
Sa osvojena nova 3 boda Bratstvo-Kozarac je ponovno izbilo na fenomenalno 2 mjesto na tabeli što pokazuje da se u ovom klubu predano i čestito radi a naravno karika tog našeg uspjeha su naši Kozarčani iz inostranstva.

Admir Đonlagić


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.