Izdvajamo

20.kolo Regionalne lige Zapad fudbaleri FK Bratstvo Kozarac su ugostili ekipu FK Gorica iz Šipova. Stadion u Kozaruši, gledalaca oko 100, vrijeme sunčano i vjetrovito.
Utakmica ne nešto lijepa za gledanje, i iz jedne polu šanse gosti dolaze u vodstvo od 0:1 jer je lopta promjenila smjer čemu je kumovao jak vjetar. Prvo poluvrijeme obilježila je i povreda naseg golmana Alendarevića koji je napustio utakmicu, tako da je na gol po prvi put stao naš mladi golman Bahonjić koji je imao par dobrih intervencija i nadati se iskreno da će Bratstvo u budćnosti imati dobrog čuvara mreze. Naši momci su imali par šansi, koje nismo iskoristili, ali gosti jesu tako da se na poluvrene otišlo sa rezultatom od 0:2. U drugom poluvremenu zbog povrede igru je napustio naš veznjak Sarahtlić, dok je i naš kapiten Brkić igrao pod povredom.

Gosti su također u nastavku povećali vodstvo na 0:3, dok je utješni gol za Bratstvo pred kraj meča postigao Brkic mlđi.
Nakon ovako loših rezultata i male krize u kojoj se trenutno nalazimo, sreća nam je što smo u prvom djelu prvenstva osvojili dosta bodova.
Moramo pojačati odnos, pristupu, borbenost i zalaganje naših igrača tokom utakmice jer to nam uveliko nedostaje.

Krajnji rezultat je, FK Bratstvo : FK Gorica 1:3

Admir Đonlagić

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.