Izdvajamo

21.kolo Regionalne lige Zapad ekipa FK Bratstvo Kozarac gostovala je u B.Luci protiv ekipe FK Napred koja se bori za opstanak u ovoj ligi.
Stadion u B.Luci Obilićevo-Šehitluci vrijeme oblačno i kišovito gledalaca oko 50.
Naša ekipa je izašla u podmladjenom sastavu sa 4 mlada igrača u prvom sastvu, dok na standardne igrace Brkića, Sarahtlića, Karajice nas trener nije mogao da racuna zbog povreda i kartona.Pod povredom su nastupili golnan Alendarevic i igrać Pekija. U prvom poluvremenu obostrano je bilo šansi za gol koje niko nije iskoristio. Tako da se na poluvremenu otišlo sa rezultatom 0:0.

Pošto nam protivnik igrom nije mogao ništa po običaju sudije stupaju na scenu gdje sviraju kazneni udarac, i naš golman dobija i zuti karton iako je prvi bio na lopti te prvo istu izbio a poslije toga ostvario kontakt sa domaćim igraćem. Tako da domaćini vode sa 1:0.
Nedugo zatim zbog loše reakcije našeg igrača u petercu nakon centaršuta, domaći ponovno postižu gol i vode 2:0.
Naši momci tada preuzimaju dominaciju i mi počinjemo da igramo našu igru i ubrzo postižemo gol za 2:1.
No međutim ponovno glavni sudija nakon oštrog starta na našeg igrača dosudjuje faul za goste, no međutim pošto smo iz slične situacije poslje centaršuta postigli gol, mjenja svoju odluku i dosudju opasnu igru za oba tima i loptu spusta izmedju igrača, nakon čega ubrzo svira i kraj utakmice, pokazujući nadoknadu od 2 minute.
Bez obzira na sve naš tim je na 4.mjestu i na ovakve stvari smo navikli.

Admir Đonlagić


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.