Izdvajamo

Jučer se u našoj zemlji kao i cijelom svijetu obilježavao Međunarodni dan žena, 8. mart.
Sinoć, glavna ulica, sporedne ulice, a i sokaci su bili pusti. Nigdje žive duše, samo poneki pas ili mačka pretrče ispred mene. Dva kozaracka restorana su bili puni i nekako posebno bučni. Žene Kozarca i okolnih sela Grada Prijedora, su slavile njihov dan 8.mart. Ja sam, uz saglasnost vlasnika oba restorana, prošetao kroz restorane i napravio sljedece fotografije i jedan video.

 

Neću pisati kako je bilo u kojem restoranu, jer siguran sam da ce fotografije sve da kažu. Ipak samo jedna konstatacija, svugdje je bilo lijepo i štimung je bio posebno dobar. Šta reci, ovako se vesele i slave žene Kozarca i Prijedora. Sljedece fotografije sam napravio u restoranu Gold.

U nastavku slike iz restorana Neira.

Ostale slike objavljene su na fb Kozarac.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.