Izdvajamo

 

Dana 02.04.2016.g. (subota) sa početkom u 13.00.sati, u sali OŠ "Kozarac" bit će održan kulturno-zabavni program. Organizator programa je Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH-Zenica, koja je pokrenula novi projekat pod nazivom "Podrška održivom povratku u BiH - obnovimo Mostove Prijateljstva U BiH".

Osim gostiju iz Zenice, u programu učestvuje i Folklorna sekcija KUD"Kozara" Kozarac. Pozivamo, djecu i roditelje, kao i ostale građane da prisustvuju izvođenju kulturno-zabavnog programa.

Ulaz je besplatan.

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.