Izdvajamo

 

U Kozarcu ispred Mjesne Zajednice Kozarac održan je četvrti po redu Sajam proizvoda domaće radinosti pod nazivom "Više od kupusa". Sajam je bio humanitarnog karaktera, jer sav prihod ide za poplavljena područja u Bosni i Hercegovini, Jablanica, Fojnica, Kiseljak, Kreševo, Konjic..., a sakupljeno je 3200 KM.

"Prije svega da se zahvalimo svima koji su učestvovali u sajmu i podržali njegov humanitarni karakter ove godine...Žene su prodajom kolača i dobrovoljnim prilozima naših članica i sugrađana sakupile 3200.00 KM i sve je uplaćeno u nas Fond Solidarnisti Medzlisa IZ Kozarac. Mi se zahvaljujemo svim suradnicima koji su nam omogućili sajam i doprinijeli na neki način ovom ishodu...Prvo hvala Seidi Karabasic na organizaciji 4. po redu sajma , njenim ženama iz Izvora, hvala IZ Kozarac na posuđenim stolovima, hvala MZ Kozarac na iznajmljenom prostoru, hvala članicama UZ Kamicani na nesebicnom radu, hvala Emsudi Mujagic i članicama Srcem do mira, hvala gostima iz B.luke, Bosanskog Novog , Ljubije, Carakova i ostalim posjetiocima sajma. Hvala našem Niski, Caji na zabilježenihm trenucima i hvala Allahu na svim blagodatima pa i sloznosti koju nam je pružio ovom prilikom..." kažu u Udruženju Žena Kamičani 2015.

Nijaz-Caja Huremović

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ