Izdvajamo

 

U prijedorskom naselju Pećani danas oko 13:45 časova sa petog sprata stambene zgrade pala je jedna osoba.

Potvrđeno je to za BN iz Policijske uprave Prijedor navodeći da je u toku uviđaj nakon čega će biti poznato više detalja.

Mještani koji nisu željeli pred kameru, za BN kažu da je u pitanju četrnaestogodišnja djevojčica koja je prevezena na UKC Republike Srpske.

Ona je kako navode komšije, pala sa petog sprata na limeni krov u prizemlju.

Četrnaestogodišnja djevojčica iz Prijedora, koja je pala sa petog sprata, priključena je na aparat za mehaničku ventilaciju i sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne, rečeno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

(BN) Foto:BN

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.