Izdvajamo

 

Danas je u Sarajevu održana 85. sjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, na sjednici su prihvaćene ostavke i dodijeljeni zamjenski mandati u opštinskim i gradskim skupštinama, Parlamentu FBiH i Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ono što je najznačajnije za Prijedor, dodijeljen je upražnjeni mandat u Skupštini grada.

Naime, umjesto Mirsada Duratovića koji je podnio ostavku nakon što je izabran za poslanika u Narodnoj skupštini RS, u lokalni parlament ulazi Jusuf Arifagić.

On je na prošlim lokalnim izborima održanim 2020. godine bio treći na listi “Pokret za Prijedor” sa osvojenih 685 glasova.

Ukoliko Arifagić prihvati mandat, dobiće potrebno uvjerenje od CIK-a BiH te će položiti zakletvu na sjednici Skupštine grada Prijedora i postati novi odbornik.

On je na proteklim Opštim izborima bio kandidat za Predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske.

Ovaj poznati privrednik iz Kozarca je najveći proizvođač mlijeka u Republici Srpskoj i jedan od najvećih farmera u BiH.

Na farmi u Kozarcu ima 650 muznih krava te oko 400 tovnih bikova u Bosanskom Petrovcu.

prijedordanas.com

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ