Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je organizovao prijem za Azru Elezović i Jovana Novakovića, studente četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci koji su zauzeli peto i deseto mjesto na Međunarodnoj olimpijadi iz mikroelektronike u Jermeniji.

Gradonačelnik je ovu priliku iskoristio da ovim mladim uspješnim Prijedorčanima čestita veliki uspjeh koji je ostvaren na ovom međunarodnom takmičenju u jakoj konkurenciji 486 studenata.
" Grad se ponosi njihovim uspjehom pogotovo što je postignut uz velika odricanja koje su zahtijevale pripreme uz redovne studije. Grad Prijedor je podržao ove perspektivne mlade ljude i tako će biti i ubuduće jer podrška obrazovanju , ali i tako uspješnom predstavljanju našeg grada je nešto u šta treba ulagati", rekao je Javor.
Azra Elezović, koja je osvojila peto mjesto, izjavila je da se ova međunarodna olimpijada iz mikroelektronike održava već 17 godina u Jerevanu u organizaciji Instituta " Sinopsis" i Instituta za inženjere elektrotehnike i elektronike i da je ovo bio tek drugi nastup naših studenata.
" Konkurencija je bila poprilično jaka jer su pravo učešća imali svi studenti do 30 godina starosti i to osnovnih, master i doktorskih studija tako da smo mi bili i jedni od mlađih tamo", istakla je Elezovićeva.
Ona je dodala da im je ovaj prijem kod gradonačelnika bio veoma značajan jer su i lično mogli da se zahvale na finansijskoj podršci koju su dobili od Grada Prijedora za odlazak na ovo takmičenje,a još značajnije je što je na ovaj način prepoznat njihov trud i rad,

Jovan Novaković, koji je osvojio deseto mjesto je rekao da je prijem bitan i sa stanovišta promocije njihovog studijskog smjera i fakulteta i da na ovaj način grad podržava i ove sfere djelovanja .
"Takmičenje je obuhvatilo oblasti iz digitalne, analogne elektronike, poluprovodničkih komponenata i nekih softverskih rješenja. Dobili smo pitanja koja su se sastojala u rješavanju nekih inženjerskih problema koji u nekim dijelovima uopšte nisu bili jednostavni", rekao je Novaković.
I Azra i Nikola složni su u ocjeni da im je ovo olimpijsko takmičenje bilo jedno novo i veliko životno iskustvo koje će pamtiti, a današnji prijem podsticaj za dalji rad.

gradprijedor

Ziv I zdrav bio veliki humani covjece, znaj da nisi sam,kud god ti I tvoja kamera za, tobom cijela vojska gledalaca,mi koji smo daleko,uz tvoju pomoc smo tu sa vama,hvala,hvala za ovo divno snimanje u detalje,dogadzanja ovog ljeta,bilo je I tuzno I veselo,veliki selam iz Chicaga!

Ismeta Terzic Dzihic