Izdvajamo

Grad Prijedor objavio je danas na svojoj zvaničnoj internet prezentaciji preliminarne rezultate konkursa za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2020/2021. godinu.

Na konkurs se prijavilo 356 kandidata i to za deficitarna zanimanja 72 učenika, prema socijalnom statusu 145 i po uspjehu u školi njih 139.

Uslove su ispunila 222 srednjoškolca.

Prema listama koje su objavljene stipendije su odobrene za 117 učenika.

Prema deficitarnom zanimanju pravo na stipendije su ostvarila 23 učenika, prema uspjehu u školi odabrano je 35 đaka, dok je po socijalnom statusu stipendije ostvarilo 59 srednjoškolaca.

-Ukoliko učenici imaju bilo kakvu primjedbu na rezultate javnog konkursa, eventualnu primjedbu imaju pravo da ulože u roku od sedam dana od dana objavljivanja ove liste Odjeljenju za društvene djelatnosti – rekao je Stevica Dronjak, šef Odsjeka za obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu i NVO grada Prijedora Stevica Dronjak.

Konačna rang lista biće utvrđena po isteku žalbene procedure.

Mjesečni iznos stipendije odrediće Gradonačelnik posebnom odlukom nakon okončanja dodjele studentskih stipendija.

Podsjećamo, prošle školske godine stipendija za srednjoškolce je iznosila 70 KM a inače se isplaćuje tokom deset mjeseci.

Kako saznajemo iz Gradske uprave, javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa za akademsku 2020/2021. godinu biće objavljen uskoro.

Stipendije-srednjoskolci-deficitarna zanimanja

Stipendije-srednjoskolci-socijalni status

Stipendije-srednjoskolci-uspjeh u skoli


Izvor:prijedordanas.com

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.