Izdvajamo

PD''Mrakovica'' je protekli vikend kroz saradnju sa lokalnom zajednicom, udruženjima, školom ispunilo i dio svojih planiranih godišnjih aktivnosti. Ovu subotu i nedjelju njihov dom uljepšali su mladi planinari, učenici naše osnovne škole sa svojom učiteljicom Adisom Hercegovac. Boravkom dva dana na domu kroz igru i boravak u prirodi ponovili su i upotpunili svoje znanje iz prirode i društva, boravili na čistom zraku, družili se i sklapali nova prijateljstva, te spavanjem na domu dobili još jedno iskustvo više, koje se pamti zauvijek.

Nedelju su pored redovnih članova našeg planinarskog društva, školaraca posjetili i radnici ''dm drogerie markt Bosne i Hercegovine'' sa područja Prijedora, Sanskog Mosta i Kozarske Dubice, koji su kroz njihov plan aktivnosti o promovisanju volonterizma i društveno korisnog rada zajedno sa nama uređivali okoliš doma i učestvovali u redovnim akcijama čišćenja prostorija doma.

Inače sve aktivnosti koje se tiču održavanja doma, pomoćnih objekata ,igrališta i okoliša doma članovi planinarskog društva to rade iz ljubavi prema prirodi i volonterski,za šta su ovaj put imali i veliku pomoć radnika ''dm prodavnica'' .Pored svega urađenog tu je bilo i prelijepo,nezaboravno druženje koje ćemo pokušati pokazati kroz nekoliko slika.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima na nesebičnoj pomoći, te pozivamo sve ljubitelje prirode da iskoristimo ovu prirodnu ljepotu koju imamo i svoje slobodno vrijeme provodimo i uživamo u njoj .

Naš dom je i vaš dom,dobro nam došli!

Upravni odbor
PD'Mrakovica''-Kozarac


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.