Izdvajamo

Prijedorsko preduzeće Cromex radiće od sada i za švicarsko tržište. Rezultat je to ugovora koji je ovo preduzeće specijalizovano za rezanje i obradu metala potpisalo sa švicarskom kompanijom na period od pet godina.
Iz ove kompanije nisu nam mogli dati više detalja o samom ugovoru, obzirom da su partneri potpisali i ugovor kojim se obavezuju na neiznošenje detalja u javnost.

Međutim jasno je kako je za ulazak na jedno od najzahtjevnijih evropskih tržišta i zadovoljenje visokih standarda bilo potrebno osigurati najmoderniju opremu, kvalitetan proizvod i vrhunsku preciznost, što je prijedorska kompanija postigla.

Kako su nam rekli u Cromexu, broj zaposlenih u ovoj kompaniji u stalnom je porastu, a imajući u vidu ulaganje u opremu i nove dogovorene poslove, rast će se nastaviti i u budućnosti.

Podsjetimo, Cromex je i proizvođač prvog vozila proizvedenog u BiH – električnog mopeda Torini, kao i prvih javnih toaleta otpornih na oštećenja koji su već isporučeni prvim kupcima u BiH, a o čemu je BiznisInfo i ranije pisao.

biznisinfo.ba/foto: Nijaz-Caja Huremobić


Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.