Izdvajamo

Prijedorsko preduzeće Cromex radiće od sada i za švicarsko tržište. Rezultat je to ugovora koji je ovo preduzeće specijalizovano za rezanje i obradu metala potpisalo sa švicarskom kompanijom na period od pet godina.
Iz ove kompanije nisu nam mogli dati više detalja o samom ugovoru, obzirom da su partneri potpisali i ugovor kojim se obavezuju na neiznošenje detalja u javnost.

Međutim jasno je kako je za ulazak na jedno od najzahtjevnijih evropskih tržišta i zadovoljenje visokih standarda bilo potrebno osigurati najmoderniju opremu, kvalitetan proizvod i vrhunsku preciznost, što je prijedorska kompanija postigla.

Kako su nam rekli u Cromexu, broj zaposlenih u ovoj kompaniji u stalnom je porastu, a imajući u vidu ulaganje u opremu i nove dogovorene poslove, rast će se nastaviti i u budućnosti.

Podsjetimo, Cromex je i proizvođač prvog vozila proizvedenog u BiH – električnog mopeda Torini, kao i prvih javnih toaleta otpornih na oštećenja koji su već isporučeni prvim kupcima u BiH, a o čemu je BiznisInfo i ranije pisao.

biznisinfo.ba/foto: Nijaz-Caja Huremobić


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic