Izdvajamo

U Prijedoru je otvoren rekonstruisani i dograđeni Vatrogasni dom, koji sada raspolaže sa 2.300 kvadratnih metara prostora.

Milionska investicija, doprinijeće boljim uslovima rada prijedorskih vatrogasaca i olakšati skladištenje opreme i vozila.

Realizacija ovog projekta od velikog je značaja za zaposlene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, koja ima 41 vatrogasca. Јedan od njih je i Mario Radinović sa dvadesettrogodišnjim stažom.

– Ovo je u svakom slučaju puno bolje nego ranije. Imamo bolje uslove za smještaj vatrogasaca, za tehniku pogotovo, imamo i više tehnike nego što smo nekad imali – istakao je Mario Radinović.

Stari objekat raspolagao je sa 1.000 kvadratnih metara. Novi Vatrogasni dom raspolaže sa 2.300 kvadrata.

– Dobili smo dosta garažnog prostora, kojeg nam je nedostajalo u ranijem periodu. Sada možemo krenuti naravno i u druga tehnička opremanja za vatrogasce Prijedora – poručio je Nebojša Miljuš, komandir teritorijalne Vatrogasne jedinice Prijedor.

Radovi na objektu Vatrogasnog doma u Prijedoru trajali su dvije godine.

– Ovdje nam je u planu da premjestimo i civilnu zaštitu, kao jednu od jedinica u gradskoj upravi, gdje bismo mogli u slučaju vanrednih situacija organizovati okupljanje svih onih učesnika koji se upotrebljavaju u vanrednim situacijama – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Mile Spasojević, predsjednik upravnog Odbora vatrogasnog Saveza Republike Srpske, ističe da se uslovi popravljaju, iako je to daleko od idealnog.

– Mnoge vatrogasne jedinice imaju loše uslove, loš smještaj vatrogasnih vozila i sigurno je ovo dobar primjer za ostale lokalne zajendice da se ugledaju na ovu lokalnu zajendicu – kaže Spasojević.

Rekonstrukciju i dogradnju, sa 1.730.000 KM, finansirao je grad Prijedor.

RTRS/ Foto: Aleksandar Drakulić

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.