Izdvajamo

U Prijedoru je otvoren rekonstruisani i dograđeni Vatrogasni dom, koji sada raspolaže sa 2.300 kvadratnih metara prostora.

Milionska investicija, doprinijeće boljim uslovima rada prijedorskih vatrogasaca i olakšati skladištenje opreme i vozila.

Realizacija ovog projekta od velikog je značaja za zaposlene u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici, koja ima 41 vatrogasca. Јedan od njih je i Mario Radinović sa dvadesettrogodišnjim stažom.

– Ovo je u svakom slučaju puno bolje nego ranije. Imamo bolje uslove za smještaj vatrogasaca, za tehniku pogotovo, imamo i više tehnike nego što smo nekad imali – istakao je Mario Radinović.

Stari objekat raspolagao je sa 1.000 kvadratnih metara. Novi Vatrogasni dom raspolaže sa 2.300 kvadrata.

– Dobili smo dosta garažnog prostora, kojeg nam je nedostajalo u ranijem periodu. Sada možemo krenuti naravno i u druga tehnička opremanja za vatrogasce Prijedora – poručio je Nebojša Miljuš, komandir teritorijalne Vatrogasne jedinice Prijedor.

Radovi na objektu Vatrogasnog doma u Prijedoru trajali su dvije godine.

– Ovdje nam je u planu da premjestimo i civilnu zaštitu, kao jednu od jedinica u gradskoj upravi, gdje bismo mogli u slučaju vanrednih situacija organizovati okupljanje svih onih učesnika koji se upotrebljavaju u vanrednim situacijama – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Mile Spasojević, predsjednik upravnog Odbora vatrogasnog Saveza Republike Srpske, ističe da se uslovi popravljaju, iako je to daleko od idealnog.

– Mnoge vatrogasne jedinice imaju loše uslove, loš smještaj vatrogasnih vozila i sigurno je ovo dobar primjer za ostale lokalne zajendice da se ugledaju na ovu lokalnu zajendicu – kaže Spasojević.

Rekonstrukciju i dogradnju, sa 1.730.000 KM, finansirao je grad Prijedor.

RTRS/ Foto: Aleksandar Drakulić


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Ne! Nećemo više biti kao bolesnici koji će u tišini i lažnoj finoći popustiti svima i dati Bogu dušu."

"Radikalan sam! Opasan sam!
- Radikalan sam protiv svih radikalnih planova za uništenje mog naroda, moje vjere i moje kulture.
- Opasan sam za sve zavjere i sve subjekte koji rade o glavi meni i mom narodu, mojoj vjeri i mojoj kulturi."

Muftija Muamer ef. Zukorlić