Izdvajamo

U Prijedoru je juče izvršena prezentacija proizvoda kompanije Cromex, koja je nedavno proizvela prvi bh. moped.
 Prezentaciji je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.


Kompanija je predstavila tri nova projekta: proizvodnja motocikla Moped, anti-vandal model javnih toaleta, kao i lasera LC5 koji je namjenjen za rezanje cijevi i ploča.

Kompanija Cromex d.o.o. dominira na polju metalne industrije, specijalizovana je za obradu metala, zapošljava 60 radnika i svojom proizvodnjom orjentisana je izvozom, te stalnom napredovanju i tehnološkom usavršavanju.

Ministar Petričević je istakao da unapređenje tehnologije i novih proizvoda dovodi do povećanja radnih mjesta, te naglasio da je Ministarstvo čvrsto opredjeljeno da pomogne takvim preduzećima na različite načine, i da je ono na čemu se trenutno radi, realizacija povoljnijeg kreditnog aranžmana za nove tehnologije, sa niskom kamatnom stopom koju će osigurati Vlada u saradnji sa lokalnim bankama i međunarodnim organizacijama.

biznisinfo.ba/ Foto i video Nijaz-Caja Huremović

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba