Izdvajamo

 

Danas u Islamskom centru u Kozarcu, upriličena je podjela rješenja o dodjeli pomoći za Jetime, dijeca bez jednog ili oba roditelja, za 2022. godinu. Pomoć je obezbjedio "Fond solidarnosti", a rješenja ispred Fonda, uručio je glavni imam Medžlisa Kozarac, Hfz.Amir ef Mahić.

"Mi smo danas u prilici da našoj jetimskoj djeci, sa područja Kozarca, uručimo rješenje za ovo 2022. godinu, da će oni od "Fonda solidarnosti" primati novčani iznos od 100 KM.u toku cijele godine, kako je to bilo realizirano u protekloj 2021.godini.
Koristim priliku da se zahvalim svim našim donatorima, koji podupiru "Fond solidarnosti", koji su u prošloj godini, a evo i u ovoj godini pomogli da i ova godina bude ispoštovana u pogledu pomoći našoj jetimskoj djeci.
Ove godine smo dodijelili 26 rješenja, a 27. ćemo dodjeliti dok kompletiramo dokumentaciju". Kazao je Hfz.Amir ef Mahić.

 

Evo vam ova misao Meše Selimovića za buđenje i razmišljanje.

"Život je izbor a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora a pravi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje to je bjedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek posta...je slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."