Izdvajamo

 

Na adrese dvije prijedorske škole, područnog odjeljenja Osnovne škole “Dositej Obradović” u Čarakovu i Osnovne škole “Kozarac” u Kozarcu danas je stigla donacija od međunarodne humanitarne organizacije “Humanity First”. Riječ je o 48 ruksaka sa školskim priborom, koji su uručeni učenicima prvih razreda.

Donacija je dio projekata “Znanje je svjetlost” koji ova humanitarna organizacija realizuje na području cijele Bosne i Hercegovine. “Kad je riječ o materijalnom, ovo je možda neka skromna donacija, ali naša namjera je jako plemenita o čemu govori i naziv ovog projekta, jer znamo da bez znanja nema budućnosti i bez znanja nema napredovanja”, rekao je Rahman Mufezur, predstavnik “Humanity Firsta”.

 

U ime prvačića u Kozarcu zahvalila se Jasna Salihbašić, direktor škole. “Najveće bogatstvo je kada vidite osmijeh na dječijem licu”, rekla je Salibašić. Na donaciji se u Čarakovu zahvalio i Mirsad Duratović, predsjednik Skupštine grada Prijedora, koji je rekao da su preko prijatelja iz Sarajeva uspjeli za početak da obezbijede ovaj poklon. On je najavio da će pomoć osnovcima tokom ove nedjelje biti uručena i u nekim drugim školama.

Mirjana Tešanović, učiteljica iz Čarakova obradovala se školskoj tabli, koja je stigla kao dio pomoći. Mnogo će joj značiti u organizovanju nastave. U okviru projekta “Znanje je svjetlost” rukasake sa školskim priborom dobilo je 600 učenika prvih razreda u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Izvor: Kozarski/Foto: infoprijedor

Hoce li ikad oprostiti,

Beco i Sadeta Medunjanin, ko smije oprostiti u ime njihovog Harisa, Ko ce oprostiti umjesto nastavnica: Velide i Asime Mahmuljin, hoce li im ikad oprostiti moj jaran Kockar ili moj Braco, ko ce im oprostiti u ime Damira Blaževica -Kroke, Hasana Mujicica Didinog, Brace i Mirse Bejdinih sinova, Zile i Ilkana iz Kozaruše, Muamera Kulenovica, Zoke i Ante Murgica, Mensurke Poljak i Majde Zulic, Ko ce oprostiti u ime Salke Sinanagica-Žutog ili u ime Ermina i Hirzada Bešica il’ Ademovic Emira, Hoce li iko smjeti oprostiti u ime Ekrema, Nedada i Velida, sinova Muhameda ef. Bešica, ili u ime trojice sinova majke Mejre ili trojice sinova majke Redžepe Oruc, ili trojice sinova Subhe Alic, njenog Zice, Zilhe i Bahrije ili Mehinih Ene i Ekrema, ko može oprostiti u ime šestorice Forica ili kompletne porodice Taiba Forica, ko u ime Eniza Blaževica koji je živ zapaljen u Kozarcu. Ko ce oprostiti u ime svih onih nevino pobijenih cijih se imena ne mogu sjetiti u ovom trenu?