Izdvajamo

 

Ove hefte slavili smo Kurban Bajram i većina dešavanja su bili vezani za ovaj praznik.
U ponedeljak prisustvovao sam sahrani ukrajinskog sveštenika protojereja stavrofora Stahnek Mihala. Od njegovih komšija čujem samo riječi hvale a da je ljude gledao kao ljude bez ikakve podjele govori prisutnost raje svih vjeroispovjesti.

Obavješetenje: U subotu 22.06.2024. u restoranu Gold u Kozarcu biće Bajramsko sijelo uz muziku uživo. Program počinje u 20.00 sati, pa raja bujrum.

Postovani prijatelji i postovaoci lika i djela bodybildera rahmetli Fikreta Hodžića ovim putem želim da vas obavjestim da ce obiljezavanje godisnjice njegovog ubistva biti 07.jula-nedelja. Okupljanje je kod porodicne kuce u Trnopolju u 11h.

Jutros srećem Sauda Kulašića, priča mi da su njegove dvije ovce sinoć kasno izašle iz tora i došle, čak do magistralnog puta. Tu ih je auto pregazilo. Priča mi Saud da je planirao da počne da se bavi ovčarstvom, ali ova nezgoda ga razočarala. Sad još mora da plati 300 KM kazne.

U džematu Gornji Jakupovići radovi na musali se nastavljaju. Završeni su radovi pokrivanje musale. završena i struja, osvjetljeno je unutra, a i vani, radove na izgradnji turbeta privode se kraju. Džematski odbor se zahvaljiva gradjanima na razumjevanju i podršci produženja akcije i proširenja prvobitnog projekta.
Takođe podsjećamo, akcija traje do završetka radova.

Ispod je spisak učesnika ove akcije koji su uplatili, a nismo ranije objavili.

Takođe obavještenje za ljubitelje dobre pizze, pizzerija Mexx je počela sa radom.

Slučajno sam vidio ovu scenu i morao sam ovo zabilježiti. Devet malih pasa, dva mjeseca stari, rasa Tornjak, sve od jedne mame i svi su već rezervisani, a čak neki idu izvan Bosne i Hercegovine.

Danas četvrtak, vruće i dosta raje nije se usudilo doći na četvrtak. Ipak vilo je puno raje, a primjetio sam da su godišnji počeli u drugim državama.

Maslenica  i Joldini vicevi privlače pažnju.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Ništa nije teže nego ljudima kazati istinu.

Volter

Kad smo živjeli dole u Bosni uvijek smo se veselili tom četvrtku i da idemo na pijacu i vidimo nekog od poznati, a sad zahvaljujući Caji opet se veselimo četvrtku jer nas naš dragi Caja uvijek obraduje sa novim slikama i svojim izvještajem. Veliko ti hvala i da te dragi Allah dž.š. nagradi za tvoje dobro koje činis. Veliki selam svima.

Četvrtak
Refika , 30. July 2011