Izdvajamo

 

Hefta u isčekivanju novogodišnjih praznika. Ove hefte obilježen je Međunarodni Dan ljudskih prava, takođe održana je sjednica članova džematskih odbora Medžlisa IZ Kozarac, na temu pravilnika o članarini u islamskoj zajednici BiH.

Prije godinu dana sam objavio poziv u akciju za Džemat Gornji Jakupovići

Dzemat Gornji Jakupovići je jedan od najmanjih dzemata na području Kozarca. Iako smo jedan od manjih dzemata, do sad smo sve aktivnosti s hajrom postizali a naše najveće zadovoljstvo je bilo otvorenje naše dzamije 27.jula 2019.
Nakon mnogih sugestija, kako dzematlija, tako i ljudi koji su dolazili na dzenaze stvorila se uistinu potreba za izgradnju musalle.

Nedavno smo na stranici našeg dzemata objavili idejno rješenje musalle, koje su odobrili dzematlije te su neki već dali svoj novčani doprinos u izgradnji iste.
Ovim putem obavještavamo i širu javnost da je pokrenuta akcija za izgradnju musalle uz koju će biti izgrađena i ploča sa imenima naših šehida sa podrušja Gor. Jakupovića.
Ispred dzematskog odbora mi vam se unaprijed zahvaljujemo i nadamo se da ćemo s hajrom ovu akciju privesti kraju.

Ove jeseni počeli su radovi, a to sam par puta već objavljivao. Danas vidimo da radovi napreduju.
Napominjem akcija traje do završetka svih radova.

Ulaznice u prodaji

U Džematu HAJR Enschede, Nederland (Holandija) prošli vikend održana je jedna izuzetno lijepa svečanost. Jedna mlada djevojka kozarčanka Džejla Bešić, kćerka od Mirzeta i Elme Bešić, takođe unuka od Džemala i Timka Bešić iz Bešića, odlučila je da se pokrije,(HIDŽAB).

Džematlije i porodica su prostorijama IKC Hajr Enschede organizovali svečanost povodom ovog čina.
Bosanska sofra, dimije, šamije, mladost, osmijeh, suze, sreća i ponos je bilo na meniju tu večer, svima koji preferiraju tu vrstu menija vrata su bila otvorena.

Neka ostane zapisano da je jedna djevojčica bez da je riječ progovorila dala lekciju svima nama.
Mama Elma je rekla nemoj se sad pokrivati, iz straha zbog dešavanja u Palestini, a Džejla je kratko odgovoriala "Ko meni garantuje sutra". Još jedna lekcija svima nama

Allah dž.š. neka bude Džejli Pomagać na svakom njenom koraku, sačuva svakog zla i učvrsti na pravom putu.

Sad je već počela zima i vrijeme kad se traži suho meso, sušeno na dimu. Kod Huseina-Huse Bahonjića sušana je uvijek puna mesa, pastrme, kobasica, suđukica, rebara.... a sve ove proizvode možete kupiti u Minimarketu Gulaš u Kozarcu.

Raja iz Prijedora dolazi u Gulaš da kupi pastrmu. Emir Cikota, nekad smo radili u Bosnamontaži. Kaže da sad živi u Švedskoj.

I ove hefte zujim kroz Bešiće (Beverlihils) Kozarca i ovaj put nam Hamdija Joldić-Jolda priča o, za njega najljepšem mjestu na svijetu i najboljoj raji.
Danas smo zujili prema Ređepovićima, Velićima, Demirovićima, zatim se vraćamo kroz Selimoviće, Ibrahimoviće, Smajiće i Muhiće.

Danas nam je Eno Bešić pomogao u priči o Bešićima.
Pogledajte video do kraja i puno interesantnih informacija ćete čuti i vidjeti.

Danas na četvrtku jako malo raje, a uzrok je kiša koja je cijelu noć padala i danas do podne. Danas na četvrtku samo oni uporni.

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo: Opasno je biti iskren, ako uz to nisi i glup.
George Bernard Shaw

 

citiramo:

U redu, ja sam izdajnik srpstva, a vi svi koji ste ćutali ste izdajnici čovečanstva."