Izdvajamo

 

Hefta bez nekih posebnih dešavanja, jake vrućine, raja se zabavila sa voćem i poljoprivrednim proizvodima, građevinci muku muće sa visokim temperaturama.

Počela je nova školska godina i čaršija je oživjela.

Veoma uspješna promocija knjige „Korićanske stijene-Kamena grobnica“, autora dr. Muje Begića i dr. Jasmina Medića.

Ja sam Edhem (Hetko) Melkić i jedan sam od ovih mojih koleginica i kolega sa slike. Toje fotografija od 7/3 ili 8/3 razreda sa razrednicom gospodzom Stojankom Dosen. Pa bih sve sa ove fotografije(koji su jos medzu nama zivima) zamolio da mi se jave na ovaj broj telefona: 0049 15773045163. Posto slijedece godine manje vise svi punimo 60tu. godinu volio bih da se u sto vecem broju ponovo sastanemo na nekom prikladnom mjestu koji bi nam svima odgovarao. Jos jednom vas sviju pozdravljam i molim da mi se sto prije javite u vezi dogovora.

Enes Kahrimanović direktor Austroneta, kao i prethodnih godina, donirao je sav potreban školski pribor za naše đake prvake.
Ovom prilikom se zahvaljujemo gospodinu Kahrimanoviću na donaciji i odličnoj saradnji!

Kod porodice Karabašić radovi napreduju.

Da se četvrtak gleda u cijelom svijetu dokaz je i ovaj komentar od Doktora Muhameda koji nas prati iz Sirije. Ja ne znam ništa o ovom doktoru, ali po komentaru zaključujem da je on nekad živio u našem kraju i pozdravlja Bucu Solakovića.

U džematu Kamičani II počeli radovi na izgradnji munare (Minaret).

Prošli četvrtak sam pisao o Masovnoj grobnici Stari Kevljani. Ove sedmice sam primjetio da su mnogi vidjeli pročitali, ali ignorišu, a pa ih je reklo da to nije moj posao i da prestanem pisati o onome o čemu ne znam ništa.

Ipak ima i onih koji su pročitali i reagovali. Sead Softić je već u nedelju otišao, sa svojom porodico i pokosio prostor gdje je bila masovna grobnica, bez naknade (besplatno).

O odlaganju plastičnih flaša pisao sam više puta. Ponadao sam se da će ovih kontejnera za flaše biti više, a ono smanjivaju. Trenutno u našem kraju imamo ovaj kontejner kod škole, jedan kod Saleševih zgrada i jedan kod škole u Trnopolju, u Kamičanima nema više. Sad razmišljam, neko iz Jakupovića, ili iz Grozdanića da bi odbacio plastične flaše mora da vozi u Kozarac.

Juče sam bio u Kevljanima, tražio sam Mejru-Bijelu Pervanić, ženu koju skoro pa svaki četvrtak pozdravlja Vinka sa pijace.
Mejra 82 godine, uvijek nasmijana, ne zna šta bi pričala. Živi u Holandiji i tamo je otišle prije rata.
Nagovorio sam je da nam ispriča, ukratko svoju životnu priču. Pričala mi je o svom djetinjstvu, ašikovanju, udaji, zatim o svoje četvero djece, koje je odgajala sama, jer muž je radio daleko i samo vikendom dolazio kući.

Takođe priča kako je sin Atif bio nestašan u selu, a i u školi.
Priču pogledajte u videu na kraju članka.

Danas na četvrtku raje dosta za ovo doba godine.

Prošli četvrtak nije bilo maslenice niti Jolde i njegovih viceva, neki su se radovali i ponadali da neće više biti.

Moram ih razočarati, Nihad nastavlja sa maslenicom, danas dvije, a Jolda se potrudio da ispriča tri vica.

 

 

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo:Sva budučnost vam je pod šeširom.
John Oldham

 

Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.