Izdvajamo

 

Hefta bez nekih posebni dešavanja. Većina raje su otišli u zemlje gdje žive, a mi, koji smo ostali ovdje, smo zauzeti oko voća i poljoprivrednih radova. Građevinci muku muče sa visokim temperaturama, treba raditi, puno poslova dogovoreno, a ne može se na ovim temperaturama.

Ovo je gnijezdo od stršljena, ovdje sam se zadivio kako je lijepo. Koji umjetnik bi ovo ovako uradio?

Poziv na promociju knjige Korićanske stijene - kamena grobnica u sali MZ Kozarac u petak 30.8.2024. u 18.00 sati
Autori knjige su Mujo Begić i Jasmin Medić
Promotori su Nijazija Maslak i Dino Dupanović

Ovih dana sam se družio sa dva kozarčanina, koji su preživjeli strijeljanje na Koričanskim stijenama. Danas ide video sa Bahrijom Jakupovićem.

Sutra ujutro ide video sa Huseinom Jakupovićem

Prije par dana slikam masovnu grobnicu Stari Kevljani, bez komentara, u nadi da će neko pogledati sliku i vidjeti travu. Niko nije reagovao, a ubjeđen sam da ni ovaj put neće niko reagovati. Obično se ignoriše, kao niko ništa ne zna niti vidi. Mislim da 456 šehida zaslužuju više, a do koga je?

Znam da će biti komentara kako je tamo u drugim državama, u velikim gradovima, zabranjen saobračaj za ovu vrstu prevoznih sredstava.

Danas na četvrtku manje raje, viceva nije bilo, jer Jolda je otišao kod djece u Sloveniju, Nihadov sto gdje je posluživao maslenicu, prošli četvrtak je otuđen. Nije bilo ni maslenice, zdravstveni problemi. Kod Munibe u vrtu sastali se pet harmonikaša.

I ove sitnice su ibadet.

 

To je to za ovaj cetvrtak, a do sljedeceg, pozdrav iz sveee snage!

Nijaz - Caja Huremovic

Još samo ovo:Ne učimo za školu, već za život

Seneka

 

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.