Izdvajamo

Ibrahim Kajdić (87) nestao je danas u jutarnjim satima u Sanskom Mostu i članovi njegove porodice i policija intenzivno tragaju za njim.

Kako saznajemo, Kajdić je iz Kozarca, gdje je nastanjen i živi, a jučer je došao u posjetu u grad na Sani. Prema informacijama članova njegove porodice koji žive u Njemačkoj, o njemu se brine i čuva ga žena iz Sanskog Mosta, koja ga je, prilikom posjete svojoj kući, povela sa sobom.

Nestanak Kajdića, koji je nedavno doživio moždani udar i zbog čega se teško kreće i ima probleme s orjentacijom, primjećen je danas u jutarnjim satima kada je konstatovano da je tokom protekle noći izašao iz kuće i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Na sebi je u trenutku nestanka imao sive hlače i košulju takve boje, kao i karirani kačket. O svemu je upoznata policija u Sanskom Mostu koja traga za nestalom osobom.

Svi koji mogu pomoći u potrazi pozivaju se da obavjeste policiju ili porodicu na broj telefona: 004901752769274.

inmedia.ba


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na portalu: 43 gostiju i nema prijavljenih članova

Balirke.jpg

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać