Izdvajamo

Ismet Bešić (36) iz Kozarca kod Prijedora kojem je teške tjelesne povrede nanio N.K. (22) iz Prijedora hospitaliziran je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje u Banja Luci. Prema riječima načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje prof. dr. sc. med. Darka Golića i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji dr. Zorana Aleksića, pacijent I.B. (1981.) primljen je sa teškom povredom glave.

– Pacijent se nalazi u stanju kome, priključen na aparate za vještačko disanje. Sve dalje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su neizvjesne, te pacijent ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi- saopćeno je danas iz Klinike.

Autor:M.Z./Avaz


kozaracke pecurke.jpg

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.