Izdvajamo

Piše: Nikolina Balaban

Zašto pišem? Želim provocirati, želim da me se čuje, čita, ne želim da budem “bitna”. Jesam li bolesna? Mnogi kažu da jesam, preporučuju razne lekare i terapije, ali baš razne. Hvala, mama mi je dobro, a otac još bolje. Pivo mogu popiti, bez obzira na boju flaše, ali je zelena najbolja, u pravu ste. A ni ,,pravi,, mi ne fali. Hvala.
Ja sam samo turbno nadrkana. Zato jer smo gubitnici. GUBITNICI. Naše glasanje preko fejsa je krik nemoćnih koji imaju dojam da njihovo vrištanje dopire do ušiju moćnih. Jebe se moćnima i za mene i za vas.
Živimo u ludoj državi, punoj mafije i kriminalaca, tamo u ,,vrhu,, gde su ,,nedodirljivi. Nisu baš tako nedodirljivi, u susednim nam zemljama, nisu nigde u svetu osim u Bosni i Hercegovini.
Jbt. mi smo i po tome posebni. Stvarno je Bosna jedna, jedina.
Evo juče, neka hapšenja, paćena kamerama, pompezna ,,trese se gora,,. Međutim kad ih puštaju , u ,,nedostatku dokaza,, pričaj mi priču, kada drže predmete u ladicama do zastare, kada šefovi istih tih u uniformama koji ih hapse, povuku konce ,,kolariću paniću, pletemo se samiću,, tj. kad se ,,rađa miš,, nema kamera. A mi , nedjeljom u 07.15 ujutro dobijamo poruke: “Podsećamo Vas da imate dospelo nepodmireno dugovanje… Molimo da svoju obavezu podmirite što pre. Vaša… u PM. d.d.”
Sve je isto, samo NJIH ima još više.
Ako ste shvatili što je ovim tekstom pisac hteo reći, svaka vam čast.
A slika je samo, da ublažim ovo koliko sam se ispsovala…lakše mi je…malo.
P.S. Nisam dama, živela DEMONkratija !!!

 

"Skloni obuću kad prelaziš Unu,Savu,Drinu. Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta." Nedžad Ibrišimović