Izdvajamo

Povodom 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 1. decembra Dana Oružanih snaga BiH, Ambasada BiH u Islamskoj Republici Pakistan organizirala je Prijem u hotelu Marriott u Islamaabadu.
Na prijemu, održanog 28. novembra, prisustvovalo je blizu 300 zvanica iz diplomatskog kora, kao i zvaničnici domaćina, civilni predstavnici države, vojske, vojne industrije, biznisa i drugih područja života pakistanskog društva.

Prisutnim gostima obratio se Ambasador Bosne i Hercegovine Sakib Forić, iznijevši kratak historijski kontekst i značaj ova dva datuma, za bosanskohercegovačko društvo i državu, te predstavio odnose dviju zemalja, Pakistana i Bosne i Hercegovine.

Prisutni gosti su izrazili zadovoljstvo što su prisustvovali događaju, a prisutni mediji su veoma pozitivno prenijeli svoje impresije.

Svim prisutnim gostima ambasador Forić je iskoristio priliku da predstavi i tri novoimenovana počasna konzula Bosne i Hercegovine u Pakistanu. Oni dolaze iz tri oblasti, odnosno grada.

Riječ je o Khawaja Abdul Ghani Majid iz pokrajine Sindh, sa sjedištem u gradu Karachi, Asad Saleem iz pokrajine KPK sa sjedištem u gradu Peshewar i Danish Iqbal iz pokrajine Punjab sa sjedištem u gradu Lahore.

Uloga počasnih konzula je velika i oni pomažu Ambasadi BiH da bude bliže Pakistanu, odnosno građanima, biznismenima, obrazovnim, kulturnim, sportskim i drugim institucijama društva radi što boljih ukupnih bilateralnih odnosa dviju prijateljskih država.

kilx.ba


Agenda

Klikni na sliku: spisak donatora, asfaltiranje puta kroz Hadžiće

Ko je na web-stranici: 85 gostiju i nema prijavljenih članova

Kozara 001.jpg

Svaki cetvrtak očekujem sa radošću, a tebi možemo zahvaliti na tome. Svaki put vidim nekog od familije, komsija i prijatelja. ... Hvala ti puno za četvrtak komšija.

Fatima Alić Hušić-još jednom HVALA.........
Četvrtak