Izdvajamo

 

Na konferenciji za novinare koja je održana danas u Policijskoj upravi Prijedor načelnik Policijske uprave Dragan Milojica, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan i načelnik Sektora policije Zoran Jež prezentovali su rezultate rada za mjesec novembar tekuće godine.

Načelnik Milojica je istakao da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Prijedor zadovoljavajuće i dodao da su na području ove Uprave tokom novembra mjeseca evidentirana ukupno 74 krivična djela, od čega 26 krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 90,5%, dok rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 73%. Nije evidentirano nijedno krivično djelo koje bi izazvalo veću pažnju javnosti ili uznemirenost građana.

Tokom novembra mjeseca u okviru akcije „Kalibar“ evidentirano je 6 krivičnih djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko-eksplozivnih materija“ za koja je nadležnom dostavljeno šest izvještaja protiv isto toliko lica.

Od preventivnih kampanja koje su tokom novembra mjeseca realizovane u cilju očuvanja stanja bezbjednosti na području prijedorske regije načelnik Milojica je istakao kampanju „Poštuj život, ne oružje“ i podsjetio da Zakon o oružju i municiji propisuje amnestiju od krivične i prekršajne odgovornosti za građane koji dobrovoljno predaju oružje čije nabavljanje i držanje građanima nije dozvoljeno. Dodajući da je u toku i kampanja „Petarde nisu igračke“ apelovao je na sve građane da se tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika uzdrže od upotrebe vatrenog oružja protivno zakonskim propisima i da pirotehnička sredstva ne koriste na mjestima gdje može doći do ugrožavanja tjelesnog integriteta ljudi ili imovine.

PU Prijedor

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...