Izdvajamo

 

Omladinski savjet Prijedor je sa svojim Omladinskim organizacijama, putem Javnog konkursa za izbor najpovoljnih projekata mladih, realizovao 7 projekata. Jedan od tih projekata je i izgradnja dječijeg igrališta u blizini područne škole u Hambarinama.

Projekat je napisan u Omladinskom savjetu Prijedor i prijavljen na Javni konkurs Gradske uprave. Moramo se zahvaliti našem bivšem učeniku Mirnesu Duratoviću, koji obavlja funkciju predsjednika skupštine Savjeta učenika, jer je veći dio ovog posla preuzeo na sebe. Zahvaljujemo se gradonačelniku Slobodnu Javoru na odobrenim sredstvima za implementaciju ovog projekata.

Danas su našu školu posjetili Mirnes Duratović i njegova kolegica iz Savjeta učenika, Nikolina Karakaš.
I ona je bivša učenica naše centralne škole, a inače je predsjednica Savjeta učenika Mašinske škole.
U prisustvu Mirnesa, Nikoline, radnika i učenika naše škole, danas je ovo prelijepo igralište stavljeno u funkciju i predato djeci na raspolaganje.

Draga djeco, vrijeme je za igru!
Još jednom hvala svima za realizaciju ovog predivnog i veoma značajnog projekta.

mojprijedor.com/Selmir Ljumanović

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."