Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica 28.10.2023. godine lišili su slobode lice S.M. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ na način da je repetirao i usmjerio pištolj prema policijskim službenicima uputivši im ozbiljne prijetnje po život.

Neposredno prije lišenja slobode, prilikom kontrole saobraćaja osumnjičeni je policijskim službenicim uputio ozbiljne prijetnje po život i vozilom se udaljio sa lica mjesta. Naknadnim zaustavljanjem vozila u mjestu Aginci, osumnjičeni je repetirajući usmjerio pištolj prema policijskim službenicima uputivši im ponovo ozbiljne prijetnje po život. Nakon lišenja slobode utvrđeno je da se radi o plinskom pištolju.

Dana 29.10.2023. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni S.M. predat je u nadležnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

PU Prijedor

Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.