Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 24.10.2023.godine oko 23,00 časa postupajući po prijavi da se iz stambenog objekta u ulici Gortanova u Prijedoru čuje buka i galama, u navedenom objektu zatekli su i lišili slobode više lica zbog sumnje na izvršenje krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“. Prilikom intervencije u objektu su uočeni predmeti koji upućuju na konzumiranje opojne droge.

Zbog sumnje da su lica neposredno prije lišenja slobode konzumirala opojnu drogu, pretresima koji su naknadno izvršeni u navedenom stambenom objektu koji koriste lica N.G. i M.G. iz Prijedora, kao i u stambenim objektima koja koriste lica lišena slobode, pronađeno je i oduzeto oko 8 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, sedam ostataka iskorištenih improvizovanih cigareta „džoint“, zamotuljak sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, tacna sa tragovima bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocirana opojnu drogu sped, mrvilica i digitalna vaga.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.G. i M.G. dostaviće se izvještaj za počinjena krivična djela „Neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“, dok će se protiv lica B.V. iz Prijedora dostaviti izvještaj za krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

PU Prijedor

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)