Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 26.09.2023. godine u okviru akcije kodnog naziva „Kalibar“ izvršili su zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila „BMW“ kojim je upravljao D.D. iz Oštre Luke.

Tokom kontrole vozač je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga u organizmu, zbog čega mu je po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja uručen prekršajni nalog. Daljom kontrolom kod istog je pronađen i oduzet pištolj kalibra 7,62mm i sedam pripadajućih metaka, te zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ D.D. je lišen slobode.

Istog dana uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda izvršen je pretres stambenih protorija u Oštroj Luci koje koristi osumnjičeni. Pretresom je pronađeno i oduzeto 1.135 metaka različitog kalibra, jedna automatska i dvije poluautomatkse puške i ručna bomba.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.D. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović