Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 25.09.2023. godine postupili su po prijavi da jedno lice pokušava da skoči u rijeku Sanu i brzom intervencijom spasili jedan ljudski život.

Policijskoj upravi Prijedor oko 20,20 časova prijavljeno je da se na pješačkom mostu kod splava u Prijedoru nalazi žensko lice sa očiglednom namjerom da skoči u rijeku. Intervencijom policijskih službenika, na improvizovanom nosaču mosta, ispod ograde, zatečeno je žensko lice koje u namjeri da skoči sprečava građanin držeći je za ruku. Brzom reakcijom policijski službenici su spriječili lice u namjeri, te isto izvukli na bezbjednu lokaciju, a po dolasku Službe hitne pomoći licu je pružena medicinska pomoć.

Policijski službenici su istog dana oko 14,50 časova u blizini navedene lokacije brzom intervencijom učestvovali u spasavanju muškog lica koje je skočilo u rijeku Sanu i kojeg su, ulaskom u vodu, spasila dva sugrađanina.

Postupanje policijskih službenika u ovakvim situacijama samo su dokaz više da je spasavanje ljudskih života i pomoć građanima prioritetan zadatak svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ubili mi dajdu, ubili i njegovog sina. Ubili sve moje jarane, komšije,prijatelje. Zapalili moju kucu, a i kuce svih mojih dragih. Silovali naše majke,sestre, rodice,žene.

Necu i ne mogu im ni  oprostiti ni zaboraviti.

Ali eto život je kao rijeka,tece i ne zaustavlja se.