Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 25.09.2023. godine postupili su po prijavi da jedno lice pokušava da skoči u rijeku Sanu i brzom intervencijom spasili jedan ljudski život.

Policijskoj upravi Prijedor oko 20,20 časova prijavljeno je da se na pješačkom mostu kod splava u Prijedoru nalazi žensko lice sa očiglednom namjerom da skoči u rijeku. Intervencijom policijskih službenika, na improvizovanom nosaču mosta, ispod ograde, zatečeno je žensko lice koje u namjeri da skoči sprečava građanin držeći je za ruku. Brzom reakcijom policijski službenici su spriječili lice u namjeri, te isto izvukli na bezbjednu lokaciju, a po dolasku Službe hitne pomoći licu je pružena medicinska pomoć.

Policijski službenici su istog dana oko 14,50 časova u blizini navedene lokacije brzom intervencijom učestvovali u spasavanju muškog lica koje je skočilo u rijeku Sanu i kojeg su, ulaskom u vodu, spasila dva sugrađanina.

Postupanje policijskih službenika u ovakvim situacijama samo su dokaz više da je spasavanje ljudskih života i pomoć građanima prioritetan zadatak svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni