Izdvajamo

 

Prijedor je domaćin konferencije "Brendiranje domaćih proizvoda - Naše je bolje" koja obrađuje teme brendiranja, zaštite proizvoda kao i aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma i Privredne komore u kampanji "Naše je bolje".

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas da je namjera organizatora bila da okupi privrednike i domaće proizvođače i da se razgovara o svim koristima koje brendiranje može da donese.
Gašićeva je podsjetila da je od 2010. godine ovo ministarstvo uključeno u aktivnosti kojima je cilj podizanje svijesti o značaju brendiranja.
"U proteklom periodu imali smo situacija gdje možda nije bilo prepoznato kao značajno, možda nisu postojala sredstva, ni zainteresovanost proizvođača i privrednika da u tom smislu razrađuju svoje poslovanje, međutim s vremenom vidimo kako se kreće stanje na tržitšu", rekla je Gašićeva novinarima.
Ona je dodala da je uloga Ministarstva ne samo da priča, nego i da kroz politiku brendiranja koju je donijelo pomogne u nekom segmentu i projektima i finansijski.
Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora Rade Rosić izrazio je zadovoljstvo što je Prijedor domaćin ove konferencije i dodao da ovakve aktivnosti doprinose da proizvođači uvide značaj brendiranja.
"Grad Prijedor je takođe prepoznao značaj brendiranja i u protekle dvije godine smo uložili znatna sredstva i aktivnosti za promociju domaćih proizvoda, internacionalnog povezivanja, sertifikacije i promociju privrednih potencijala", dodao je Rosić.
Šef prijedorske kancelarije Privredne komore Dijana Đaković izrazila je zadovoljstvo što je ova kancelarija domaćin konferencije, ističući da godinama uspješno sarađuje sa Ministarstvom trgovine i turizma u kampanji "Naše je bolje".
"U posljednje vrijeme napravljen je iskorak kod proizvođača ka formiranju vlastitih proizvoda i razmišljanja o unapređenju u smislu kreacije brenda, posebno u drvnoj industriji i u poljoprivredi, gdje imamo proizvođače meda, rakija, sokova i drugih prerađevina, prvenstveno od voća i mlijeka, koji žele da se pozicioniraju vlastitim brendom", dodala je Đakovićeva.

prijedorgrad.org

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.