Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor 05.07.2022. godine lišili su slobode lice S.Š. iz Doboja zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni S.Š. u toku noći 04/05.07.2022. godine nasilno ušao u objekat benzinske pumpe u ulici Kninska u Kozarskoj Dubici odakle je otuđio određenu količinu cigareta nakon čega se sa otuđenim predmetima udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog S.Š. Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

"Ovdje je bila nagrada smrt. Kroz šta su prolazili logoraši, porodice žrtava, nijedna knjiga, nijedan film ne može opisati.
Mi koji smo imali čast i privilegiju da preživimo torture, preživimo logore, nama je u amanet ostavljeno da svjedočimo, da pričamo, da pozivamo sve one koji su preživjeli torturu, patnje, mučenje, logore, torturu u kućama, u dvorištima, avlijama, da pričaju o tome. To je borba za istinu, to je sprečavanje ponavljanja. Ono što smo mi prošli nebi trebalo smjela i ne trebaju preživjeti naša djeca. Istina na zločine u Trnopolju i sve druge logore ne smije biti zaboravljena." Kazao je Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH.

26.05.2017. god.