Izdvajamo

 

Kako saznaje "Dnevni avaz", Hasana Alića (74), njemačkog penzionera iz Dera, u Kozarcu kod Prijedora, ubio je Alen Bahonjić (30), mještanin Kozarca. Navodeći inicijale osumnjičenog za teško ubistvo, načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić danas je na vanrednoj press-konferenciji rekao da je motiv ubistva isključivo koristoljublje.

Dodao je da je osumnjičeni za ubistvo tokom krim-istrage pokazao mjesto gdje je odbacio čekić kojim je ubio Alića, kao i da je tokom pretresa dva objekta koje koristi pronađeno više predmeta koji ga povezuju sa ovim krivičnim djelom.

Tokom istrage je priznao da je počinio ubistvo, a u popodnevnim satima danas će biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva iz Banje Luke. Alen Bahonjić dobro je poznat policiji po krađama, mučenju, zlostavljanju i ubijanju životinja, ugrožavanju sigurnosti, nedozvoljenoj proizvodnji i prometu oružja, kao i silovanju u pokušaju.

Osim Bahonjića, prema saznanjima "Avaza", uhapšen je i Ibrahim Čolić (40), mještanin Kamičana kod Prijedora, koji je trenutno u svojstvu svjedoka. Podsjećamo, Alić je ubijen kada ga je ubica tupim predmetom devet puta udario u glavu.

Patolog Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan kazao je da je ubica pokušao zapaliti beživotno tijelo starca i njegovu kuću, međutim, vatra se brzo ugasila tako da je policija mogla izvršiti uviđaj i prikupiti određene dokaze koji su pomogli u otkrivanju počinioca ovog gnusnog ubistva. Alić je jučer u popodnevnim satima pronađen mrtav u svojoj porodičnoj kući u Kozarcu.

Tekst: Avaz

foto: Nijaz Huremovic


Svaka cast po kojzna koji put Caja tvoje ime treba zapisati zlatnim slovima i na ulaz u pijacu staviti naslov. LEGENDA KOZARACKOG CETVRTKA jer si to do sad zasluzio. DESETKA

Leka Ibric Mehmedagic
Četvrtak 01. Septembar 2016.