Izdvajamo

 

Specijalno vatrogasno vozilo kao donacija vatrogasnog društva iz Lucerna stiglo je danas u Teritorijalno vatrogasno-spasilačku jedinicu Prijedor. Sve uz pomoć Kasima Mujića, Prijedorčanina koji u Švicarskoj radi kao vatrogasac. Na ovaj način želio je da pomogne kolegama iz Prijedora.

– Vidjeli smo da im je trebalo jedno veće vozilo, za više ljudi, kako bi mogli na teren ići u što brojnijem sastavu, jer što je više ljudi na terenu, to bolje. U Lucernu smo dobili nova vozila i odlučili da ovo doniramo kolegama u Prijedoru – istakao je Mujić.

Kombi će biti dodijeljen Odjeljenju za spasavanje koje je do sada imalo samo jedno vozilo za četiri vatrogasca i manju količine opreme. Ovo novo predviđeno je za devet članova posade i znatno veću količinu opreme.

– Mogu da kažem da će samo vozilo doprinijeti efikasnosti vatrogasno- spasilačke intervencije. U kratkom roku ćemo prebaciti svu potrebnu opremu na mjesto intervencije. Ovu priliku bi iskoristio da se zahvalim Kasimu Mujiću koji je član vatrogasne jedinice iz Švicarske, a koji je posredovao između grada Prijedora, odnosno naše i švicarske jedinice, i o svom trošku vozilo prevezao iz Švicarske i isporučio u grad Prijedor – rekao je Radovan Martić, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor.

Vatrogasci su Kasimu Mujiću uručili zahvalnicu za donaciju.

Kozarski

Uzvišeni Allahu, neka tuga bude nada, neka osveta bude pravda, neka majčina suza bude dova da se više nikada i nikome više ne ponovi ni Kozarac, ni Prijedor, ni Srebrenica!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.