Izdvajamo

 

Poslovni prostor "Bosnamontaže" u Ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru od danas pa do kraja aprila iduće godine građanima Prijedora je besplatno na raspolaganju za korištenje usluge parkinga, najavio je zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević.

On je naveo da je "Bosnamontaža" ustupila beplatno gradu oko 6.000 kvadratnih metara površine i da je danas potpisan ugovor o korištenju tog prostora bez naknade.

"Mi ćemo dodatno urediti ovu parcelu i biće omogućeno besplatno parkiranje. To je nešto što mi moramo da uradimo jer imamo deficit od nekih stotinjak mjesta. Vidjećemo da li će ljudi biti zainteresovani da parkiraju ovdje. Mislim da je lokacija odlična, da nije daleko od centra grada", rekao je Kovačević novinarima u Prijedoru.

On je najavio da će grad nasuti i urediti ustupljeni prostor i da će to biti urađeno u narednim danima, za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno nekoliko hiljada maraka.

Manjak parking mjesta u Prijedoru nastao je zbog radova na rekonstrukciji Ulice majora Milana Tepića, koji su pri kraju, ali i zbog toga što se gradi zgrada na parkingu na Jerezi, koji je bio privremenog karaktera.

prijedorgrad.org

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.