Izdvajamo

 

U Prijedoru bi radovi na izgradnji vodovoda „Crno vrelo“ trebalo da budu završeni 15. decembra ove godine, što je tri mjeseca i 25 dana kasnije od prvog roka koji je bio predviđen za završetak radova.

Ovo je izjavio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja sa saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić odgovarajući na pitanje odbornika Žarka Tatića kada će biti pušten u rad vodovod „Crno vrelo“.

– Do sada je izgrađeno oko 80 odsto cjevovoda i oko 75 odsto objekata u trasi cjevovoda, dakle – rezervoari, pumpne i predpumne stanice – rekao je Kabić.

On je dodao da nije upoznat s ranijom dinamikom izvođenja radova.

– Sada se insistiralo da izvođač u ovom periodu pojača radne grupe i čak angažuje dodatne grupe na završnim radovima šahtova i svih ključnih priključaka. Ukupna kašnjenja na projektu iznose oko šest odsto od ukupno planiranog vremena – izjavio je on.

Kabić je naveo da je zamijenjen tim koji ispred Gradske uprave kontroliše radove, koji će pokušati da zainteresuje izvođača da u roku završi sve planirane poslove.

Regionalni vodovod „Crno vrelo“ je zajednički projekat gradova Prijedora i Banjaluke. Vodu bi trebalo da dobije oko 20.000 stanovnika seoskih područja na granici ova dva grada.


https://srpskainfo.com/

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."