Izdvajamo

Na području Policijske uprave Prijedor, 25. i 26. decembra, sprovedena je akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju sa akcentom na učestvovanje u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U okviru akcije, u subotu 26. decembra, u vremenskom intervalu od 19,30 do 20,30 časova, na području Grada Prijedora, vršena je kontrola svih učesnika u saobraćaju po principu „lijevak“. U akciji su učestvovali i predstavnici Auto-moto društva Prijedor koji su vozačima dijelili promotivni materijal.

Tokom trajanja akcije ukupno je kontrolisano 516 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 119 učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i zbog odbijanja vozača da se podvrgne alkotesiranju, iz saobraćaja je isključeno 68 vozača, kao i jedan vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Trinaest vozača zadržano je lišenjem slobode, od čega 10 zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko preko 1,5 g/kg.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima puta, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

PU Prijedor


Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.