Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela, u okviru kojih su izvršili kriminalističku obradu tri lica, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklih nekoliko mjeseci počinili više krivičnih djela na području LJubije i Oštre Luke.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su lica D.V., S.D. i D.R. iz Prijedora, samostalno ili zajedno, počinili krivično djelo „Teška krađa“, pokušaj izvršenja krivičnog djela „Teška krađa“, počinjenih nad stambenim objektima, kao i 5 krivičnih djela „Krađa“ kom prilikom su sa objekata kuća i pomoćnih objekata u ruralnim područjima Prijedora otuđivali drvenu građu.

Osumnjičena lica su prodajom otuđene drvene građe pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 21.353,73 KM.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenih lica, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Pozivamo građane da posvete pažnju svojoj imovini, a posebno stambenim objektima u ruralnim i slabo nastanjenim područjima, zato što su isti postali meta izvršenja ovakvih i sličnih krivičnih djela, te da kroz kontakt sa policijskim službenicima na terenu ili pozivom na broj 122 blagovremeno prijave nedozvoljene aktivnosti.

 

PU Prijedor/ foto:ilustracija

 


Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu, prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvijek je neuporedivo lakše vjerovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpjeti uvredu ne uzvrativši je, nego smoći hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvijek možemo reči da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, oplakivati, svoj kukavičluk... Trgni se čovječe.