Izdvajamo

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da u ovom gradu u posljednja 24 časa ima troje novooboljelih od virusa korona, te da je riječ o starijem muškarcu koji je ranije bio u izolaciji, te ženi i muškarcu koji se liječe u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

“Riječ je o muškarcu starije životne dobi koji je već ranije bio u izolaciji. Kontakt osoba je zdravstveni radnik sa UKC u Banjaluci. Drugo lice je žena starije dobi i nalazi se na UKC-u. Treće je muška osoba srednje dobi, hronični bolesnik, takođe, leži na UKC-u u Banjaluci”, rekao je đaković novinarima nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

Prema njegovim riječima, sve tri osobe su sa dosta komorbiditeta, a svi njihovi kontakti, kojih je do sada identifikovano 11, stavljeni su u izolaciju i testirani, te se čekaju rezultati.

 

“U kućnoj izolaciji su 46 lica, 38 je u karantinu, dok je 1.265 izašlo iz zdravstvenog nadzora. U prijedorskoj bolnici je šest pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima jedan iz Prijedora i pet iz Oštre Luke, od kojih je jedna osoba iz Oštre Luke dovezena u bolnicu u teškom stanju”, naveo je Đaković.

On je dodao da su, osim tri nova slučaja u Prijedoru, registrovana još tri nova slučaja u Oštroj Luci i 22 u Banjaluci i da time želi naglasiti novi rast broja oboljelih na ovim prostorima, pozivajući građane da koriste maske i rukavice.

“Molim građane da vode računa. Mnogi kažu da je ovo povećanje broja oboljelih posljedica pojava za Vaskra budući da je period inkubaicije pet do sedam dana”, poručio je Đaković.

SRNA

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)