Izdvajamo

Odluka o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srpskoj stupa danas na snagu.

Odluka je objavljena je u Službenom glasniku, potvrdio je Srni direktor Službenog glasnika Republike Srpske Manojla Zrnić.

– Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed virusa korona – navodi se u ovoj odluci.

Vijeće naroda Republike Srpske obavijestilo je Narodnu skupštinu Srpske da su klubovi delegata u Vijeću naroda razmatrali odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Srpske i njenom prijevremenom stupanju na snagu, te konstatovali da se one ne odnose na vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je pomenute odluke u subotu, 28. marta na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju viorusa korona.

Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su na sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

RTRS

Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ