Izdvajamo

Odbornici Skupštine grada Prijedora nisu usvojili dnevni red današnje sjednice, nakon čega je predsjednik Skupštine Ajdin Mešić zaključio zasjedanje.

“Završena je 34. sjednica jer nije usvojen dnevni red”, rekao je Mešić novinarima u Prijedoru nakon sjednice.

U toku rasprave o dnevnom redu, Mešić je predložio, a odbornici jednoglasno prihvatili, uvrštavanje informacije o presudama Okružnog suda u Prijedoru u korist dvoje odbornika koji su tužili Skupštinu grada nakon što su razriješeni dužnosti predsjednika i člana Komisije za izbor i imenovanje.

Gradonačelnik Milenko Đaković povukao je sa dnevnog reda dvije tačke koje su posredno bile u vezi sa Komisijom za izbor i imenovanje, a na prijedlog odbornika SDA Mesuda Trnjanina povukao je i Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Odluke o imenima ulica i trgovima.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dalibor Pavlović povukao je svih sedam tačaka koje je ovaj klub dostavio kao dopunu, a koje su se ticale razrješenja aktuelnog predsjednika Skupštine grada Ajdina Mešića i imenovanja novog, te produženja mandata vršiocu dužnosti direktora Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” Aleksandru Drljači.

Obrazlažući povlačenje dopuna, Pavlović je rekao da je neposredno prije sjednice saznao za sudske presude koje je sud donio 28. i 29. januara, a koje su u medijima objavljene 30. januara, te da želi izbjeći situaciju u kojoj bi se eventualno kršio zakon.

Samostalni odbornik Duško Miletić odustao je od dopune da se uvrsti informacija o putnim pravcima koji će se asfaltirati.

Sa dnevnog reda odbornik DF-a Mirsad Duratović povukao je prijedlog za imenovanje Odbora za dijasporu i odustao od svoje dopune da se izmijeni sastav Komisije za izbor korisnika budžetskih sredstava za podršku povratka.

Odbornik PDP-a Dalibor Grabež zatražio je da se sa dnevnog reda povuče inicijativa za osnivanje opštine Kozarac zbog, kako je rekao, neusaglašenosti sa zakonima i propisima, ali je za njegov prijedlog glasalo 14 odbornika, a potrebno je 16.

Sjednici nisu prisustvovali potpredsjednik Skupštine Goran Dragojević i odbornici Goran Vučkovac i Ratko Stojić.

Nakon povlačenja tačka i dodavanja novih, na glasanju o dnevnom redu “za” je bio samo predsjednik Skupštine Ajdin Mešić, dok su svi ostali bili protiv.

Šef Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da su sjednice šefova odborničkih klubova u proteklih godinu dana postale besmislene jer se na njima dogovara dnevni red, a onda se taj dnevni red na sam dan zasjedanja zatrpa izmjenama i dopunama.

SRNA

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic