Izdvajamo

U organizaciji FK Bratstvo Kozarac održan je 4. tradicionalni turnir  "Asim Mahmuljin" u malom nogometu. Trodnevni turnir je održan na stadionu FK"Bratstvo" u večernjim satima i to u dvije kategorije: mlađi pioniri uzrasta 2004.i stariji pioniri 2000/2003.godište. Učesnicima i pobjednicima u određenim kategorijama uručene su i odgovarajuće zahvalnice, medalje i pehari. Nagrade ekipama i pojedincima predala je Safeta Mahmuljin, supruga od Rahmetli Asima Mahmuljina.

Po prvi put su  i djevojčice učestvovale na ovako jednom turniru, što nam je takodjer bitno za naglasiti, i izdvajamo naše učesnike tj. našu djecu iz inostranstva, koja su u posjeti Kozarcu. Cilj ovog druženja bio nam je izgraditi osjećaj za zajednicu kod djece, da izgradimo mostove prijateljstva, između ostalog i zbog toga, jer znamo da su Kozarčani rasuti po cijelom svijetu. Sve ovo su bili i ciljevi rahmetli Asima Mahmuljina, s čime zelimo i nastaviti u nasem daljem radu sa djecom. Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli ili učestvovali na turniru.

Posthumnu Plaketu Asimu Mahmuljinu, za nesebičan doprinos u poslijeratnoj obnovi Kozarca i FK Bratstva, suprizi Safeti Mahmuljin predao ie Ismal Bešić član uprave FK Bratstvo.



Kategorija mladjih pionira: najbolji strijelac Edvin Mahmuljin sa postignutim 21 pogodkom koji je igrao za ekipu "KOzarac"
Za najboljeg golmana istoimene kategorije Ubejd Delić, ekipa "H-Mont"
3,mjesto zauzela je ekipa Norbos, 2. H-Mont i 1.mjesto ekipa Kozarac

Kategorija starijih pionira: najbolji strijelac Samir Mujkanović, sa postignutih 7 golova
najbolji golman Adel Menkovic ekipa "Deko"

3.mjesto ekipa Zmajevi, 2.mjesto ekipa Ljiljani i 1,mjesto ekipa Deko



Organizator turnira je FK Bratstvo

Sudije: Ismar Jakupovic, Sajrul Bin Amat Ngadi
Turnir je vodio trener mlađih kategorija Nadir Nuhagic
Kao trener se zahvaljuje Ervinu Blaževiću i Optimistima na podršci


Edwin Mahmuljin sin od Sabahudina i Edite, živi i igra u Austriji, zapamtite ovo ime.

Kenan Menković sin od Đeke i Selvire, živi i igra u Austriji, takođe dobro zapamtite ovo ime.



Samir Mujkanović sin od Fehrata i Nesihe, živi i igra u Austriji.
Zapamtite ova tri imena jer za najdalje 5 godina o njima će pisati svi sportski mediji.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo