Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 17. do 19. septembra u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa, posebno onih kojima se vrši prevoz učenika.
U toku akcije kontrolisano je 413 vozila, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 210 učenika. Po akcentu akcije, odnosno zbog utvrđene manje ili veće tehničke neispravnosti vozila sankcionisano je 166 učesnika u saobraćaju.
Na vanredni tehnički pregled upućena su 44 vozila, a kod 29 vozila utvrđena je tehnička neispravnost.
Kontrolisana su 43 autobusa, od kojih je 8 upućeno na vanredni tehnički pregled. Tehnička neispravnost utvrđena je kod 5 autobusa, od kojih su 4 isključena iz saobraćaja zbog utvrđene tehničke neispravnosti uređaja za zaustavljanje.
Od ukupnog broja kontrolisanih, iz saobraćaja je isključeno 35 vozila, od čega 25 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i 10 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne tehničkom pregledu.
Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise i da posebnu pažnju posvete tehničkoj ispravnosti vozila.
Još jednom podsjećamo građane da je u toku kampanja Ministarstva unutrašnjih poslova pod nazivom „Nijedan više“ koja ima za cilj da se utiče na svijest građana da se odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosi bezbjednosti svih učesnika.

Ako želiš da upoznaš sebe, pitaj druge.