Izdvajamo

Protekla sedmica kao i ova tekuća bila je jako burna, napeta u svakom smislu neizvjesna.
Nakon odluke Područnog fudbalskog saveza Prijedor da se odloži igranje 4 i 5 lige i da se navedeno kolo pomjeri za 26.05.2019.godine (Nedjelja u 17,00 sati) zbog obilnih padavina i poplava koje su zahvatile naše krajeve došlo je do poteškoća oko organizovanja domaće utakmice za naš FK Bratstvo koji svoje domaće utakmice igra na stadionu u Kozaruši, jer je u navedenom terminu pomjerena i zaostala utakmica izmedju FK Mrakovica i FK Podgrmeć.

FK Bratstvo je ponudio prijedlog FK Mrakovica da oni odigraju navedenu utakmicu na našem stadionu u Kozarcu kod Pilane, a da FK Bratstvo igra u Kozaruši, jer stadion FK Bratstvo ispunjava sve uslove za 4.ligu. Uprava FK Mrakovica nije htjela da prihvati ovaj naš prijedlog, a kao razlog isti su naveli da im naše igralište ne odgovara zbog veličine i stila igre koji gaji FK Mrakovica. Vidjevši da uprava FK Mrakovice nije našla razumjevanje na naš prijedlog FK Bratstvo je krenuo sa trazenjem druge alternative a bilo ih je jako malo. Ovom prilikom želim da naglasimo i da se zahvalimo predstavnicima FK "Krupe na Vrbasu" koji su dali na raspolaganje svoj stadion, kao i usluge same organizacije utakmice.
Ovaj predlog nije mogao proći jer prestavnici Podrucnog fudbalskog saveza Prijedor, smatraju da se navedena utakmica može da odigra na podeucju Regije Prijedor, zbog čega i što mi nismo dobili odgovor a traženo je da nas isti pismeno obavjeste.

Nakom svega navedenog utakmica se igra u Omarskoj zahvaljujući predstavnicima istoimenog kluba koji su bez ikakvih naknada ustupili usluge fudbalskog terena kao i ostalih pratećih objekata.
Ovom prilikom se istima zahvaljujemo.

UPRAVA FK BRATSTVO
K O Z A R AC


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.