Izdvajamo

Protekla sedmica kao i ova tekuća bila je jako burna, napeta u svakom smislu neizvjesna.
Nakon odluke Područnog fudbalskog saveza Prijedor da se odloži igranje 4 i 5 lige i da se navedeno kolo pomjeri za 26.05.2019.godine (Nedjelja u 17,00 sati) zbog obilnih padavina i poplava koje su zahvatile naše krajeve došlo je do poteškoća oko organizovanja domaće utakmice za naš FK Bratstvo koji svoje domaće utakmice igra na stadionu u Kozaruši, jer je u navedenom terminu pomjerena i zaostala utakmica izmedju FK Mrakovica i FK Podgrmeć.

FK Bratstvo je ponudio prijedlog FK Mrakovica da oni odigraju navedenu utakmicu na našem stadionu u Kozarcu kod Pilane, a da FK Bratstvo igra u Kozaruši, jer stadion FK Bratstvo ispunjava sve uslove za 4.ligu. Uprava FK Mrakovica nije htjela da prihvati ovaj naš prijedlog, a kao razlog isti su naveli da im naše igralište ne odgovara zbog veličine i stila igre koji gaji FK Mrakovica. Vidjevši da uprava FK Mrakovice nije našla razumjevanje na naš prijedlog FK Bratstvo je krenuo sa trazenjem druge alternative a bilo ih je jako malo. Ovom prilikom želim da naglasimo i da se zahvalimo predstavnicima FK "Krupe na Vrbasu" koji su dali na raspolaganje svoj stadion, kao i usluge same organizacije utakmice.
Ovaj predlog nije mogao proći jer prestavnici Podrucnog fudbalskog saveza Prijedor, smatraju da se navedena utakmica može da odigra na podeucju Regije Prijedor, zbog čega i što mi nismo dobili odgovor a traženo je da nas isti pismeno obavjeste.

Nakom svega navedenog utakmica se igra u Omarskoj zahvaljujući predstavnicima istoimenog kluba koji su bez ikakvih naknada ustupili usluge fudbalskog terena kao i ostalih pratećih objekata.
Ovom prilikom se istima zahvaljujemo.

UPRAVA FK BRATSTVO
K O Z A R AC


Poziv u akciju za kupovinu zemljišta za proširenje Šehidskog mezarja u Kamičanima

Hvala ti Caja od zemlje do neba,
sve za svoju raju, tako i treba!!
Svakog cetvrtka vidim nova lica,
poslije teskog radnog dana, ti si poslastica.
I kad sunce grije i kad kisa po prozoru kvrca,
zato ti hvala iskreno od srca.

Senad Bajrektarevic