Izdvajamo

23.kolo Regionalne lige Zapad, naš tim je gostovao kod naših komšija FK Brdo. Stadion FK Brdo gledalaca oko 150 možda i više, Kozarčana sigurno polovina, vrijeme sunčano teren dovar. Naša ekipa izašla je danas skoro kompletna gdje je trener Kararić ponovno našim mladim igračima dao šansu Kahrimanoviću i Aliću, a u prvih jedanest istrcali su i Karajica, Sarahtlic i mladi Brkić. U prvom poluvremrnu obostrano je bilo šansi, međutim domaćinima smo pokazali da se nismo došli braniti već igrati onako kako mi to znamo. Tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme bolje smo otvorili utakmicu i nakon jedne dubinske lopte prema našem napadaću Brkiću-Ćupsu isti ulazi u 16 metara gdje ga protivnicki igrac faulira i sudac je pokazao na bijelu tacku. Loptu tada uzima naš kapiten iskusni Brkić i postize gol, tako da smo poveli sa 0:1. Domaćini su nakon toga imali kao i mi par polušansi da bi nakon faula na Vujkoviću sa lijeve strane nekih 20 metara od gola ukoso loptu namjestio Sarahtlić i direktnim šutem na gol pogodio mrežu, te smo tako poveli sa 0:2, a što je bio i konaćan rezultat. Danas su naši momci pokazali kako oni znaju igrati fudbal i da slučajno nismo na 3. mjestu tabele.
Iskoristiću priliku da se zahvalim našim vjernim navijačima i simpatizerima i ovom pobjedom im se bar malo zahvaljujemo na svemu onome što oni čine za naše FK Bratstvo-Kozarac

Admir Đonlagić


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."