Izdvajamo

23.kolo Regionalne lige Zapad, naš tim je gostovao kod naših komšija FK Brdo. Stadion FK Brdo gledalaca oko 150 možda i više, Kozarčana sigurno polovina, vrijeme sunčano teren dovar. Naša ekipa izašla je danas skoro kompletna gdje je trener Kararić ponovno našim mladim igračima dao šansu Kahrimanoviću i Aliću, a u prvih jedanest istrcali su i Karajica, Sarahtlic i mladi Brkić. U prvom poluvremrnu obostrano je bilo šansi, međutim domaćinima smo pokazali da se nismo došli braniti već igrati onako kako mi to znamo. Tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme bolje smo otvorili utakmicu i nakon jedne dubinske lopte prema našem napadaću Brkiću-Ćupsu isti ulazi u 16 metara gdje ga protivnicki igrac faulira i sudac je pokazao na bijelu tacku. Loptu tada uzima naš kapiten iskusni Brkić i postize gol, tako da smo poveli sa 0:1. Domaćini su nakon toga imali kao i mi par polušansi da bi nakon faula na Vujkoviću sa lijeve strane nekih 20 metara od gola ukoso loptu namjestio Sarahtlić i direktnim šutem na gol pogodio mrežu, te smo tako poveli sa 0:2, a što je bio i konaćan rezultat. Danas su naši momci pokazali kako oni znaju igrati fudbal i da slučajno nismo na 3. mjestu tabele.
Iskoristiću priliku da se zahvalim našim vjernim navijačima i simpatizerima i ovom pobjedom im se bar malo zahvaljujemo na svemu onome što oni čine za naše FK Bratstvo-Kozarac

Admir Đonlagić


Kakav sram? Dok danas polugetoizirani Bošnjaci u mimohodu hodaju Prijedorom, iz bašta kafića, smijulje im se saučesnici asasina. Dok LJUDI, jedni uz druge, sa bijelim trakama obilježavaju četvrt vijeka od početka masakra neviđenih razmjera, u Prijedoru se juče slavilo.

Šta se slavilo, zaurlikaće zdrav razum?

Slavila se godišnjica "oslobođenja grada". Dan grada, rekoše.

Zapitajmo gospodu iz Grada Prijedora:

Jel' to dan kada ste ozvaničili ubijanje hiljada svojih sugrađana, među kojima 102 djece, kada ste protjerali i u logore strpali desetine hiljada ljudi?

Jel' to dan kada ste ozvaničili pljačku, paljevinu i nezakonito useljavanje u nesrpske kuće i stanove?

Jel' to dan kada su vam monstrumi postali heroji i "branioci"?

Jel' to dan kada ste obrukali sebe sve do svog šestog koljena i kada ste unizili svoj narod u ime nekakve bolesne ideje?

Jel to dan kad vam je na um pala nacistička ideja da ljudima na kuće stavljate bijele čaršafe, a oko ruku bijele trake, kako bi krvnicima omogućili i olakšali ubijanje?

Jel' to dan kada ste stvorili spiralu zla i mržnje, koja do dan danas usisava u sebe sve što se kreće Potkozarjem?

Jel' to dan kada ste iskopali prvi busen u Tomašici, najvećoj masovnoj grobnici nakon Drugog svjetskog rata?

Jel' to dan od koga vam djeca po svijetu spuštaju pogled i od sramote lažu odakle su?

Jel' to dan kad ste pljunuli po Mladenu Stojanoviću, po partizanskim tekovinama i onako đuture se upisali u četnike krvoloke?

Šta li slavite i obilježavate, doli svoje nemoći, bruke, jada i sramote!?

Dragan Bursać
31.05.2017.