Izdvajamo

Regionalna liga Zapad 10.kolo, FK Bratstvo Kozarac je bilo domaćin FK FSA Prijedor. Gradski derbi su uvjek bile teške i zahtjevne utakmice, kao i ova danas. Utakmica je počela na vrijeme u 15.00 sati, vrijeme idealno, gledaoca više od 100. Iako se današnji protivnik nalazi pri dnu tabele, po onome što su danas pokazali realno je da budu negdje na srdini, jer pružili su jako dobar otpor našoj ekipi, koja je bila bolja tokom cjele utakmice. Otpor gostoju je slomljen u drugom poluvrmenu, u 50.minutu, golom našeg kapitena Brkić A, koji je također, u 90. minuti, postigao i 2 gol iz kaznenog udarca. Nova pobjeda našeg Bratstva i nova 3 boda učrstili su još samo našu poziciju pri vrhu tabele.
Ujedno pozivam sve simpatizere i ljude koje vole loptu i FK Bratstvo da nam se prikljuce i daju svoj doprinos ako to do sada nisu.
Ispod možete pogledati video i slike sa ove utakmice, a koje je pravio Nijaz-Caja Huremović

Admir Đonlagić


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ