Izdvajamo

Arnel Jakupović, 19-godišnji momak porijeklom iz Kozarca kod Prijedora, a koji nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, ovih dana je aktuelna tema italijanske sportske javnosti.

Talentovani napadač ove zime stigao je u Juventus, a nastupa u Primaveri. U tri odigrane utakmice postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju.

Da su u Juventusu svjesni kakvog kapitalca imaju u svojim redovima svjedoči i to što planiraju da otkupe njegov ugovor od drugoligaša Empolija, a otkupna klauzula iznosi pet miliona eura.

– Jakupović je pokazao da je pravi golgeter. Već dobija priliku da trenira s prvim timom Juventusa, što je jako važno za njega, jer može mnogo naučiti. Juventus se pokazao kao savršeno okruženje za njega. On je prvak koji trenira s prvakom. Ovo je savršena kombinacija – kazao je Jakupovićev menadžer Igor Gluščević za italijanske medije, dodavši:

– Hoće li ga Juventus otkupiti? Vidjet ćemo što će se dogoditi. Postoje još neke ekipe koje su zainteresovane za njgeove usluge.

Jakupovića žele i u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH. Mladi golgeter je već na radaru Roberta Prosinečkog, selektora Zmajeva, koji je najavio da će obaviti razgovor sa talentovanim fudbalerom kada bude išao u posjetu Miralemu Pjaniću u Torino. I italijanski mediji pišu da bi Jakupović mogao zaigrati za Zmajeve, a kao argument za to navode da na Instagramu prati Edina Džeku (kao i Džanana Musu), uz zaključak da je za BiH vezan srcem.

Faktor.ba


Teufik Kulašić podsjeća da je svaki drugi stanovnik prošao kroz prijedorske logore, te logor Manjaču. Blizu 2.500 Kozarčana ubijeno je, a njih još gotovo 600 nije pronađeno.