Izdvajamo

Arnel Jakupović, 19-godišnji momak porijeklom iz Kozarca kod Prijedora, a koji nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, ovih dana je aktuelna tema italijanske sportske javnosti.

Talentovani napadač ove zime stigao je u Juventus, a nastupa u Primaveri. U tri odigrane utakmice postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju.

Da su u Juventusu svjesni kakvog kapitalca imaju u svojim redovima svjedoči i to što planiraju da otkupe njegov ugovor od drugoligaša Empolija, a otkupna klauzula iznosi pet miliona eura.

– Jakupović je pokazao da je pravi golgeter. Već dobija priliku da trenira s prvim timom Juventusa, što je jako važno za njega, jer može mnogo naučiti. Juventus se pokazao kao savršeno okruženje za njega. On je prvak koji trenira s prvakom. Ovo je savršena kombinacija – kazao je Jakupovićev menadžer Igor Gluščević za italijanske medije, dodavši:

– Hoće li ga Juventus otkupiti? Vidjet ćemo što će se dogoditi. Postoje još neke ekipe koje su zainteresovane za njgeove usluge.

Jakupovića žele i u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH. Mladi golgeter je već na radaru Roberta Prosinečkog, selektora Zmajeva, koji je najavio da će obaviti razgovor sa talentovanim fudbalerom kada bude išao u posjetu Miralemu Pjaniću u Torino. I italijanski mediji pišu da bi Jakupović mogao zaigrati za Zmajeve, a kao argument za to navode da na Instagramu prati Edina Džeku (kao i Džanana Musu), uz zaključak da je za BiH vezan srcem.

Faktor.ba


Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."