Izdvajamo

 

Djeca korisnika Narodne kuhinje „Optimisti“ danas su dobili novogodišnje paketiće koje su im obezbijedili učenici četiri osnovne škole sarajevske opštine Novi Grad. Mirsada Dženanović je majka osmoro djece i zahvalila je donatorima i Narodnoj kuhinji u koju svaki dan dolazi po topli obrok. „Hvala dobrim ljudima što su se sjetili da obraduju i našu djecu. Zahvaljujemo se i Zijadu Ćaniću koji nam pomaže“, istakla je Dženanovićeva.

Za prijedorske mališane, učenici osnovnih škola „Džemludin Čaušević“, „Osman Nakaš“, „Fatima Gunić“ i „Meša Selimović“ iz sarajevske opštine Novi Grad prikupili su 410 paketića. Plan je da u narednom periodu djeca korisnika Narodne kuhinje posjete vršnjake u Sarajevu. „Planiramo da se u narednom periodu nastavi saradnja između učenika prijedorskih i sarajevskih škola i da se djeca druže. Čak imamo prijedlog da u narednoj godini napravimo varijantu da djeca iz škole iz Prijedora posjete školu u Sarajevu i da organizujemo neke aktivnosti pošto naša djeca u Sarajevu imaju planinarenje, školu skijanja i tome slično“, rekao je Almir Kalabušić, nastavnik u OŠ „Fatima Gunić“.

U Narodnoj kuhinji „Optimisti“ izrazili su zadovoljstvo što je nastavljena saradnja sa sarajevskim osnovnim školama i što će novogodišnjim paketićima obradovati djecu slabijeg imovnog stanja. „Podijelili smo 134 paketića za djecu naših korisnika, a preostale paketiće dobiće mališani osnovnih škola u Hambarinama, Čarakovu i Rizvanovićima“, kaže Zijad Ćanić, predsjednik „Optimista“

Narodna kuhinja „Optimisti“ ima 256 korisnika koji svaki dan dobijaju po jedan topli obrok i 30 porodica izvan Prijedora kojima mjesečno uručuju prehrambene i higijenske pakete.

kozarski.com

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu