Izdvajamo

 

Dugo pripreman projekat pokretanja Kulturnog centra “Mehmed i Marija - Crkva Mehmedova” započinjemo pjesmom. U društvu u kojem živimo, ništa puno drugačijem od vremena Mehmeda i Marije, ljubav je već odavno “beskućnica”, kako bi to rekao V. Pištalo, bez obzira na vjeru i naciju. Ovim projektom želimo za nju izgraditi bar “jedan krov”. Društvo koje se zasniva/osniva na animozitetima - nema perspektive i nema zdravog okvira koji će naradnim generacijama omogućiti da svijet gledaju “otvorenim očima”, nezamagljenim i neuprljanim ideološkim steretipima.

 

Cilj ovog literarnog konkursa jeste da se angažujemo i razmislimo o tome koliko je ljubav važna u promišljanju vlastititog identiteta, egzistiranja, kolika je i kakva njena energija koja pokreće sve društvene i privredne tokove našeg društva.

 

Bosanski kulturni centar u Prijedoru/Босански културни центар у Приједору , u saradnji sa Incijativnim odborom za pokretanje Kulturnog centra “Mehmed i Marija - Crkva Mehmedova”, pod pokroviteljstvom Humanitarne organizacije “Bauern helfen Bauern” iz Sazbulrga Bauern helfen Bauern - Salzburg , raspisuje literarni konkurs za najbolju ljubavnu pjesmu na temu: “U ime ljubavi je drugo ime Boga”

 

Na konkurs se mogu slati pjesme pisane na: bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku.


Mogu se slati isključivo pjesme koje do sada nisu objavljivane.Na konkursu mogu učestvovati pjesnici iz svih zemalja svijeta koji svoja djela pišu na navedenim jezicima.Konkurs ostaje otvoren dva mjeseca od dana objavljivanja na službenoj stranici BKC-a Prijedor.


Pjesme slati na e-mail adresu: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Bosanski kulturni centar u Prijedoru/Босански културни центар у Приједору Bauern helfen Bauern - Salzburg Doraja Eberle


BKCuPrijedoru

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).